COMPOSIET

Het alternatief voor natuursteen.

De productie van composiet

Composiet is een praktisch alternatief voor natuursteen. Het bestaat uit een mengsel van korrels natuursteen, bindend hars en pigment. Composiet zorgt voor een luxe uitstraling die doet denken aan natuursteen. Veel van de eigenschappen zijn dan ook vergelijkbaar met die van natuursteen producten.

Het materiaal is in verschillende kleuren, structuren en tinten verkrijgbaar. Het is bovendien gemakkelijk op maat te maken omdat er sprake is van menselijke productie. Composiet wordt niet gedolven en is dus niet afhankelijk van aanbod in de natuur. Dit zorgt ook voor meer consistentie in kleur en patroon.

De samenstelling van composiet

Composiet wordt in verschillende stappen gepolijst. Hierdoor krijgt het materiaal een homogene laag met een egale kleur. Het intrekken van vloeistoffen, vetten of vocht wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Composiet is een zeer duurzaam materiaal dat krasvast en vrijwel onderhoudsvrij is in tegenstelling tot natuursteen werkbladen of houten werkbladen, deze moeten namelijk geïmpregneerd worden. Composiet wordt dan ook zeer vaak toegepast in keukens en andere locaties waar met vloeistoffen of andere vochtige materialen wordt gewerkt.

Marmer composiet bestaat voor meer dan 90 procent uit natuurlijk fijn gemalen stukjes marmer. Hieraan wordt een mix van hars en kleurstoffen toegevoegd. Nadat het materiaal is uitgehard wordt het blok uit de bak gehaald waarna deze in platen gezaagd wordt. De bovenzijde wordt daarna gezoet of hoogglans gepolijst.

Een composiet werkblad is opgebouwd uit meerdere elementen van kwartszand en bindingsmiddel. Hierdoor is een breed scala aan kleuren en designs mogelijk. Er is ook mat glans afwerking mogelijk wat een modern resultaat geeft.

Vele praktische toepassingen mogelijk bij Abanstone.

Meer informatie

Omdat Abanstone graag alle klanten een goed alternatief biedt, kunt u bij ons ook terecht voor composiet als natuursteen niet uw voorkeur heeft of boven uw budget ligt. De toepassingen zijn zeer divers, het materiaal kan in praktisch iedere ruimte worden toegepast. U kunt ons uw wensen voorleggen en wij denken graag met u mee over passende oplossingen. Maak uw keuze uit het ruime kleurenaanbod en wij zorgen ervoor dat uw opdracht perfect wordt uitgevoerd. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact met ons op.