MARMER

Onvergelijkbaar elegant. Een exclusieve uitstraling.

Marmer is een sieraad voor uw interieur

Als u kiest voor marmer dan kiest u voor stijl. Een marmeren vloer gaat bovendien jarenlang mee en is zeer onderhoudsarm. Het is wat dat betreft dus ook nog eens een duurzame keuze. Marmer is bij uitstek geschikt voor vloeren die intensief gebruikt worden. Ook kan het materiaal tegen een stootje, u hoeft niet bang te zijn voor snelle beschadiging of slijtage van de vloer. Marmer kan ook prima voor trappen worden gebruikt.

Abanstone is specialist in het bewerken van marmer natuursteen. Marmer heeft een luxe, unieke en exclusieve uitstraling. Marmer geeft meerwaarde aan zowel een klassiek als een modern interieur.

De herkomst van marmer​

Marmer ontstaat bij de vorming van gebergte uit kalksteen dat zeer lange tijd bij enorm hoge temperaturen onder druk heeft gestaan. De druk is zo hoog dat de voor kalksteen zo kenmerkende fossielen vernietigd worden. Marmer is dus eigenlijk een gemetamorfoseerde kalksteen. De aders en de kristalstructuur (zoals suiker) is wat dit natuursteen kenmerkt. Ook kan marmer een beetje doorzichtig zijn. Het woord ‘marmer’ komt van het Griekse woord ‘marmaros’, wat “glanzende steen” betekent.

Marmer wordt op verschillende plekken ter wereld gewonnen in groeves. Turkije, Griekenland, Spanje en natuurlijk Italië zijn belangrijke vindplaatsen voor dit eeuwenoude bouwmateriaal in Europa. In de groeves wordt marmer als blokken gewonnen, hier worden marmeren platen van gezaagd en van de platen worden tegels gezaagd.

De eigenschappen van marmer​

Vanwege zijn prachtige, bijna transparante lichtval, vastheid, en homogeniteit is marmer zeer gewild als bouwmateriaal. Kenmerkend voor marmer zijn de attractieve kleurschakeringen en aders, maar ook de kristalstructuur spreekt veel mensen aan. Marmer heeft een luxe, unieke en exclusieve uitstraling: geen blad of tegel ziet er hetzelfde uit. Marmer is wel gevoelig voor zuren en agressieve schoonmaakmiddelen. Pas het daarom bij voorkeur niet toe op plaatsen waar met chemicaliën wordt gewerkt of waar vanwege hygiëne voorschriften grondig moet worden schoongemaakt.

De toepassingen van marmer

De toepassingen van marmer zijn legio: u kunt marmer toepassen als vloertegel, wastafel, buffetblad, werkblad, aanrechtblad of tafelblad. Ook wandtegels van marmer vormen een echte eyecatcher in uw interieur. Per marmersoort kan het uiterlijk verschillen: van regelmatig tot zeer onregelmatig, van glad tot getrommeld marmer. Iedere marmersoort kent zijn eigen toepassing.

Soorten marmer

Wilt u marmer kopen? Hieronder vindt u een greep uit ons uitgebreide assortiment marmer natuursteen. U kunt bij ons kiezen uit talloze kleurschakeringen en diktes. Wilt u een monster ontvangen om een goede indruk van het materiaal te krijgen? Vul dan hier ons contactformulier in.