q Graniet - ♦ Verrijk uw interieur met natuursteen van topkwaliteit | Abanstone

GRANIET

Graniet Robuust & Krachtig.
Natuurlijk graniet ‘Keihard maar Steengoed’.

De eigenschappen van graniet

Graniet is een slijtvast, zuurbestendig en hard materiaal. Graniet is perfect voor intensief gebruik. Het is daarom heel geschikt voor vloeren die intensief worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld de hal van een bedrijfspand. Maar ook in uw woonkamer of werkkamer aan huis is graniet prima toepasbaar.

 
Graniet is in veel natuurlijke kleuren leverbaar. In dezelfde granietsoort kunnen grote verschillen in kleur en stroming voorkomen. Het materiaal kan kleine scheurtjes, putjes of matte plekjes vertonen. Dit is een typisch kenmerk van graniet natuursteen en het geeft het product ook zijn kenmerkende uitstraling.

De toepassingen van graniet​

Graniet is dankzij afkoeling en druk, een proces van soms wel duizenden jaren, keihard en daardoor krasbestendig en snijvast. Daarnaast is graniet ook zeer hittebestendig, stootvast en slijtvast. Graniet is ten opzichte van de andere natuurstenen materialen zeer duurzaam en verkleurt en vervuilt niet.

Graniet is daarom ook uitermate geschikt voor onder andere werkbladen als aanrecht- en buffetbladen. Ook voor de buitenkant van een pand is graniet een duurzaam en fraai bouwmateriaal.

De herkomst van graniet

Graniet is een stollingsgesteente bestaande uit natuurlijke mineralen zoals kwarts, veldspaat en glimmer. Stollingsgesteente ontstaat door afkoeling van magma die zich in gangen en spleten een weg naar het aardoppervlak zochten.

Natuursteen graniet behoort tot de groep van de dieptegesteenten. Deze zijn geleidelijk afgekoeld en onder grote constante druk gevormd, diep in de aardkorst. Dit resulteert in grofkorrelige gesteenten met duidelijk waarneembare kristallen.

Natuursteen graniet heeft een robuuste en krachtige uitstraling. Graniet is zowel binnen als buiten toepasbaar voor oppervlakken die tegen een stootje moeten kunnen.

Graniet geeft de juiste uitstraling

Als u uw pand of het interieur ervan een stijlvolle uitstraling wilt geven dan kiest u voor graniet. Een materiaal dat staat voor klasse en een goede smaak. Abanstone heeft ruime ervaring met het plaatsen van graniet, zowel binnen als buiten. Neem contact met ons op voor meer informatie. Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij denken graag met u mee om er iets moois van te maken.

Uiteraard werken wij uitsluitend met de beste materialen, die wij met zorg selecteren. Deelt u onze passie voor graniet? Dan willen wij er graag voor zorgen dat uw interieur de uitstraling krijgt die het verdient.