KERAMIEK

Een brede keuze in kleur en textuur.

De herkomst van keramiek

Keramiek is een product dat fabrieksmatig vervaardigd wordt. Het hoofdbestanddeel bestaat uit klei dat voorzien is van een print of een glazuurlaag, die vervolgens op hoge temperaturen in de oven gebakken wordt. Binnen de artikelgroep keramiek is een diversiteit aan soorten en kwaliteit beschikbaar. Keramiek kenmerkt zich door een grote verscheidenheid in kleuren en afwerkingen. Keramiek is doorgaans erg constant van kleur, maar door de natuurlijke basisstoffen zijn kleur- en structuurverschillen ten opzichte van kleurstalen nooit helemaal uit te sluiten.

Toepassing van keramiek

Hoewel de eigenschappen enigszins kunnen variëren per kleur, geldt in het algemeen dat keramiek een uitstekende kras- en hittebestendigheid heeft. U kunt dus met een gerust hart uw hete pan op het werkblad zetten. Ook de vlekbestendigheid van keramiek is uitstekend. In vergelijking met graniet en composiet, is keramiek wel kwetsbaarder voor beschadiging bij punt- en stootbelasting. Let daarom altijd op voor scherpe en/of zware voorwerpen die mogelijk op het blad kunnen vallen. Onze vakmensen geven u graag advies over de keuze voor keramische platen op uw vloer of wand.

Keramiek heeft uitermate praktische eigenschappen en het groeiende assortiment van diverse leveranciers speelt knap in op de trend. Keramiek kan verschillende uitstralingen nabootsen, waaronder die van roest, marmer en beton.

Verrijk uw interieur met fraai keramiek

Wilt u keramiek toepassen in uw interieur? Neem dan contact op met Abanstone. Wij adviseren u graag over de toepassing van keramiek in uw interieur. Deze steensoort wordt vooral gebruikt in keukens en badkamers, maar kan ook op andere plaatsen prima worden gebruikt, zoals een balie bij de receptie van uw bedrijf of in de vorm van tegels op een vloer of tegen een wand. Wij bespreken graag uw wensen met u zodat u een juiste en weloverwogen keuze kunt maken als u keramiek wilt kopen.

Neem contact met ons op voor advies op maat. Wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt in natuursteen? Neem dan contact op met Abanstone, uw specialist in natuurlijke steenmaterialen.